HOTEL

Dobrodošli v hotelu Delfin!

Hotel Delfin odlikuje izjemna lega ob morju neposredno nad izolsko marino, kjer si lahko napolnite pljuča s svežim morskim zrakom in ob sončnih zahodih občudujete prekrasne barve morja. Mimo hotela vodi urejena sprehajalna pot do arhitekturno bogatega starega dela mesta Izola, ki je od hotela oddaljeno 500 metrov.

REZERVACIJE

telefon: +386 5 660 7000

HOTELSKI CENIK 1.2.-23.9.2023

DARILNI BONI

telefon: +386 5 660 7559

prodaja@hotel-delfin.si

Hotel Delfin s 3 zvezdicami nudi 219 udobno opremljenih sob z balkonom. Sobe so klimatizirane in opremljene s kopalnico s tušem in sanitarijami, LCD-televizijo, telefonom, brezžičnim internetom. V sklopu hotela je poleg samopostrežne hotelske restavracije tudi picerija, v poletnih mesecih pa v senci dreves v lokalu Pergola postrežemo z jedmi z žara in drugimi dobrotami.

Naši bazeni omogočajo užitke v morski vodi vse leto. V Kneippovem vrtu zdravilnih rastlin in zelišč boste našli mir, ki ga v današnjem tempu življenja vsi potrebujemo. Z znamenitimi Delfinovimi plesi in živahnim programom dogajanja bo poskrbljeno, da boste dopust preživeli v veseli družbi!

Dobrodošli v Izoli

Izola je bila prvič omenjena leta 972, ko jo je cesar Oton I. Veliki izročil v fevd. Tako je danes za njo zelo pestra zgodovina. Bila je v lasti oglejskih patriarhov, nato pod beneško oblastjo, za kratek čas tudi pod Napoleonovo Francijo. Sledila je avstrijska oblast in za tem italijanska. Preden je Izola postala del Jugoslavije, je bila med letoma 1945 in 1954 del Svobodnega tržaškega ozemlja. Od leta 1991 je Izola eno od štirih obalnih slovenskih mest.

 

Naše barvito mediteransko mestece je zaznamovala zgodovina ribiškopredelovalne industrije in Izolo še danes marsikateri Slovenec povezuje z imeni Delamaris in Droga, ne moremo pa tudi mimo znamenite kave Barcaffe ter priljubljene tovarne igrač Mehano. Z Izolo so povezana velika imena slovenskega športa: jadralec Vasilij Žbogar, veslača Erik Tul in Rajko Hrvat, odbojkar Mitja Gasparini in nogometni trener Darko Milanič, če jih naštejemo zgolj nekaj. O njej pa z veliko občutka prepevata tudi izolska kantavtorja Drago Mislej – Mef in Rudi Bučar.