KNEIPPOV VRT

 

VRT ZDRAVILNIH RASTLIN

Leta 2015 smo ob hotelu Delfin uredili vrt zdravilnih rastlin in zelišč. Zasaditev zanj je ob pomoči strokovnjakov iz ljubljanskega Botaničnega vrta zasnoval izjemen krajinski arhitekt, zamejski Slovenec, Vladimir Vremec. Vrt je sestavljen iz več sklopov, in sicer iz cvetočega travnika, vrta zdravilnih rastlin, zelišč Krasa in Istre ter iz osrednjega dela vrta, ki ga predstavlja Kneippov vrt. Skozi vrt je urejena krožna pot, ob kateri so tudi korita za hladne oblive rok in nog. Obiskovalci se lahko sprehajajo, posedajo na klopcah ter nenazadnje uživajo v vonjavah številnih rastlin.

 

Vsak torek ob 10. uri si lahko vrt ogledate pod strokovnim vodstvom našega vrtnarja Saša Mejaka. Dan si potem lahko polepšate še s skodelico zdravilnega domačega čaja v našem Kneippovem baru, saj velja, kot je rekel Sebastian Kneipp: »Za čaj je vedno pravi čas.«

Izola – mesto prečudovitih parkov

Sprehod skozi mesto Izola je posebno doživetje tudi zaradi številnih mestnih parkov. Kot rad poudari krajinski arhitekt Vladimir Vremec, avtor Kneippovega vrta in številnih zasaditev v Izoli, mora ob vsakem letnem času v parku nekaj cveteti, nekaj dišati.

 

 

 

 

»Zdravja ne dobite v trgovini, temveč z načinom življenja.«

 

Sebastian Kneipp